Resultats de la cerca frase exacta: 30

Diccionari de la llengua catalana
11. menú
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Llista dels diferents plats que componen un àpat. Cobert d'una fonda, d'un restaurant, etc. Voleu un menú o preferiu menjar a la carta? Conjunt d'instruccions o d'opcions ofertes a l'usuari en l'execució d'un programa informàtic. [...]
12. rostidoria
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Comerç on es rosteix carn, pollastres, etc., per a la venda. Restaurant on se serveix carn rostida. [...]
13. rutllar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Un mecanisme, funcionar. Un afer, un projecte, etc., fer el seu curs, anar endavant. El nou restaurant rutlla molt bé.  [...]
14. vagó
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
departaments que tenen llits, o més generalment lliteres. vagó restaurant Vagó d'un ferrocarril condicionat amb servei de restaurant. [...]
15. folrat -ada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té molts diners, que ha aconseguit una fortuna. Aquest restaurant és per a gent folrada. anar folrat d'armilla Anar fort d'armilla.  [...]
16. sofisticat -ada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mancat de naturalitat, afectadament refinat. Un estil sofisticat. És un home elegant, però sovint peca de sofisticat. Molt complex i evolucionat. Una tècnica sofisticada. Un aparell sofisticat. Aquest restaurant ofereix una cuina creativa i sofisticada.  [...]
17. pizza
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat d'origen italià preparat amb una base de massa de pa ordinàriament rodona, coberta amb salsa de tomàquet, formatge fos i espècies, guarnida amb altres ingredients com olives, anxoves, etc. En aquest restaurant fan unes pizzes molt bones. [...]
18. afartapobres
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mongeta vermella d'una varietat poc saborosa i de pell gruixuda. Cep d'una varietat que dona raïm de gra gros i pell dura. Raïm de cep afartapobres. Figa tardana, grossa i gustosa. ca l'afartapobres Fonda o restaurant barat. [...]
19. terrassa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
dipòsit d'arrossegalls. En alp., relleix pla i horitzontal en una paret. Ampla balconada, terrat, vorera, de què disposa un cafè, un restaurant, un club, etc., per a posar-hi taules i seients. Figura heràldica que representa el sòl i que, situada generalment a la punta de l'escut [...]
20. bufet 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Moble de menjador per a desar la vaixella de taula, tovalles, tovallons, etc. Un bufet de noguera. Taula amb menjar i begudes en una festa o en un restaurant. bufet lliure Autoservei en què per un preu fix es poden tastar totes les menges disposades en un bufet. Estudi o despatx d'un advocat. [...]
Pàgines  2 / 3 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  Següent >>